Mange foretrekker et gulvvarmeanlegg siden det gir jevn og fin temperatur. ­Gulvvarme er like aktuelt hele året og egner seg like godt i gangen og på kjøkkenet, som på badet. Når man er varm på bena, føles ofte rommet varmere og man kan ha en lavere romtemperatur.

I dag finnes det flere typer gulvvarmeanlegg å velge blant. To av de mest populære formene for gulvvarme er varmefolie og varmekabler.

Foto: Nexans

Varmekabler

De fleste er kjent med de tradisjonelle varmekablene. Dette er en kabel som legges i en slynge i støpen. Varmekabler er vanlig å finne på bad eller i kjeller, med flis- og betonggulv. De kan også legges under tregulv, men da får du ikke utnyttet den fulle effekten til varmekablene på grunn av regler knyttet til brennbare materialer. Siden det oftest støpes i bunn, bygger også varmekabler relativt mye i høyden. Varmekabler i støp vil også varme opp selve støpen, som gjør fordelingen av varmen jevn og bidrar til varmelagring i underlaget. Det er derfor ikke anbefalt å skru varmen opp eller ned for mye, fordi det brukes en del energi på å få underlaget varmt.

Fordeler med varmekabler:

 • Kan brukes i alle typer gulv
 • Egnet til våtrom
 • Varmen holder lengre i støpte gulv
 • Kan brukes ute som inne
 • Kan brukes på over 27 grader i støpte gulv
 • Barnevennlig

Varmefolie

Varmefolie er en annen type gulvvarme. Dette er en karbonfilm som avgir varme til det den ligger inntiI. I motsetning til varmekabler, kan ikke varmefolie benyttes i våtrom. Slike gulvvarmeanlegg blir ofte lagt under parkett, tregulv, vinyl og laminat – i stue, kjøkken og soverom. Varmefolie bygger veldig lite i høyden, og dersom du skal legge nytt gulv vil varmefolien i praksis ikke påvirke høyden på gulvet. Varmefolie direkte under tregulv gir rask respons på regulering av varme. Derfor kan du enkelt justere varmefolien på termostaten for å spare strøm.

Fordeler med varmefolie:

 • Rask temperaturregulering
 • Bygger lite i høyden
 • Kan brukes i alle tørre rom
 • Enkelt å installere
 • Barnevennlig

Pris for gulvvarme

Prisen for å bruke varmekabler og varmefolie avhenger av hvor mye effekt som brukes og hvor ofte det brukes. Når det gjelder prisen knyttet til å installere varmekabler og gulvvarme, er det en liten forskjell, der kvm-prisen kan være noe rimeligere på varmekabler enn folie. Men folie kan ofte legges i flere rom og passe til flere gulvtyper.

KONTAKT OSS FOR PRIS OG TILBUD

Montering av gulvvarmeanlegg

Våre erfarne elektrikere har kunnskapen som trengs for å hjelpe deg med installasjon av gulvvarmeanlegg. Vi har kunnskap om riktig installasjon, og kan sikre at installasjonen er sikker og i samsvar med gjeldende standarder og regler.

Ønsker du mer informasjon?

Hvilken type gulvvarme du bør velge avhenger av bruksområde, behov og hva som er mulig i ditt hjem. Snakk gjerne med en av våre elektrikere for å finne den varmeløsningen som passer deg best.